Alertă Coronavirus Buzău

Buzăul nu mai are nicio persoană în izolare din cauza infecției cu SARS-CoV-2

”Stăm foarte bine!” Declarația aparține secretarului de stat Raed Arafat cu privire la situația îmbolnăvirilor cu noul coronavirus înregistrată în această perioadă în România. Trendul descendent al cazurilor noi COVID-19 este confirmat și de cifrele comunitate de Direcția Județeană de Statistică Buzău. După un weekend extrem de liniștit, fără nicio confirmare nouă cu infecția cu SARS-CoV-2,  și începutul de săptămână aduce aceeași veste bună.

” În ultimele 24 de ore, în  județul Buzău nu s-au confirmat  cazuri noi de infectare cu noul coronavirus (COVID-19)”, se arată în raportul trimis de Prefectura Buzău.

De asemenea, o altă veste bună o reprezintă și faptul că Buzăul nu mai are nicio persoană în izolare din cauza acestei boli. În schimb, 357 de persoane sunt în carantină după ce au revenit din zone care impun izolarea pentru 14 zile.

De la primul caz confirmat în Buzău, respectiv 9 martie 2020, județul a înregistrat 12581 de cazuri COVID-19, dintre care 12125 de persoane s-au vindecat. Numărul total de decese Covid-19 înregistrate la Buzău de la începutul pandemiei a ajuns la 438.

Deși cifrele sunt îmbucurătoare, specialiștii susțin că trebuie continuată vaccinarea, mai ales că evoluția pandemiei este încă necunoscută și există amenințarea valului patru al infectărilor, determinat de răspândirea tulpinei indiane.