Alertă Coronavirus Buzău Social

BUZĂUL NU SE LINIȘTEȘTE! Crește alarmant numărul cazurilor de COVID-19, în D.G.A.S.P.C.!

DPDC Buzau

Crește numărul angajaților din sistemul de protecție socială confirmați cu coronavirus. O salariată a unui centru de ocrotire din subordinea DGASPC Buzău, o femeie de 32 de ani, a fost confirmată, marți, cu COVID-19. Angajata unui centru rezidențial destinat persoanelor adulte cu dizabilități este asimptomatică. Imediat după ce a fost depistată cu coronavirus a fost internată în Spitalul Rm. Sărat, iar colegii femeii au fost izolați la domiciliu.

Iată ce spun reprezentanții DGASPC Buzău despre acest caz. Redăm comunicatul remis miercuri de DGASPC Buzău.

” În urma testării periodice a personalului unui centru rezidenţial destinat persoanelor adulte cu dizabilitati din cadrul D.G.A.S.P.C. Buzau, un angajat a fost confirmat pozitiv COVID 19. Două persoane angajate ale centrului, colegi de tură, au fost plasate în izolare la domiciliu.

La nivelul centrului se realizează triajul personalului la intrarea în tură, se derulează permanent acţiuni de igienizare şi dezinfectare a spaţiilor şi a obiectelor, este restricționat accesul și se menține aplicarea tuturor măsurilor de prevenire și protecție a beneficiarilor și a personalului specifice pentru această perioadă.

În prezent, niciun beneficiar şi niciun angajat nu prezintă simptome, starea de sănătate a acestora este monitorizată permanent, orice modificare urmând a fi comunicată imediat Direcţiei de Sănătate Publică Buzău. “

Noul caz vine după ce în week-end alte două angajate din structurile DGASPC au fost confirmate cu coronavirus.

Primul caz COVID-19 a fost confirmat sâmbătă. Testul realizat în cazul unei femei de 51 de ani, educator în cadrul unui centru destinat copiilor, situat în municipiul Buzău, a fost pozitiv. Angajata DGASPC este asimptomatică și a fost internată în Spitalul Municipal din Rm.Sărat.

Ulterior, o altă femeie de 51 de ani, angajată a unui azil de bătrâni din Rm.Sărat a fost depistată cu coronavirus. Femeia este tot asimptomatică și a fost testată conform procedurii de a fi verificați periodic toți angajații care lucrează în centre de ocrotire socială, fie pentru bătrâni, fie pentru copii.

Nu este exclus ca numărul cazurilor din centrele DAGSPC să crească, în condițiile în care angajatele centrelor au fost la serviciu până în momentul în care au fost depistate cu infecția cu coronavirus. Au intrat în contact cu colegi și persoane asistate, așa că în zilele următoare am putea asista la noi îmbolnăviri.

Pe perioada stării de urgență, angajații din cadrul DGASPC Buzău au muncit în ture de câte două săptămâni, fiind testați de fiecare data la revenirea la serviciu. Însă, acum, în stare de alertă, au revenit la program normal, adică ture de 12 cu 24. Ei sunt testați doar de două ori pe lună în vederea depistării noului coronavirus.