SĂNĂTATE

BUZĂUL, PE UN TREND STABIL! Situația cazurilor noi de coronavirus, aproape neschimbată față de săptămâna anterioară

Cu aproape 250 de cazuri noi într-o săptămână, trendul infecțiilor cu coronavirus la Buzău este, după multe săptămâni, stabil.

Potrivit raportului Institutului Național de Sănătate Publică întocmit pe baza datelor înregistrate pe parcursul ultimei săptămâni, în perioada 17 – 23 august, în județul Buzău au fost raportate 246 de noi îmbolnăviri de COVID-19 și 14 decese. Astfel, Buzăul este unul dintre cele 6 județe din țară în care s-a înregistrat o rată de incidență cumulată peste 100/100.000 locuitori. Iar 30.9% din totalul deceselor raportate la nivel național în ultima săptămână au fost raportate în București, Bihor, Argeș, Buzău și Iași.

Chiar și așa, datele din această perioadă relevă că trendul infecțiilor în județul Buzău este stabil, față de săptămâna precedentă când Buzăul era pe un trend ascendent. Ceea ce înseamnă că nu s-a înregistrat un val de îmbolnăviri, situația cazurilor noi -246- fiind aproape identică celei din perioada 10-16 august, când au fost raportate 250 de cazuri noi și 14 decese.

De la debutul pandemiei, numărul total al cazurilor de coronavirus la Buzău a ajuns la 2097, iar cel al deceselor la 71.