SĂNĂTATE

EI SUNT BUZOIENII CARE S-AU VINDECAT DE COVID-19 ȘI NU AU UITAT PRIN CE AU TRECUT. Au donat plasmă pentru bolnavii în stare critică

Încet dar sigur, buzoienii încep să devină sensibili la drama prin care trec bolnavii de COVID-19, care dezvoltă forme severe de boală. După ce au trecut la rândul lor prin infecția cu coronavirus, buzoienii care s-au vindecat și au dezvoltat anticorpi, vin să doneze sânge din care să fie extrasă plasma, necesară în tratarea formelor grave de COVID-19. Sunt însă în continuare prea puțini în raport cu numărul celor vindecați, care sunt peste 1400.

Conducerea Centrului de Transfuzii Sanguine îi prezintă pe ultimii trei buzoieni care după ce s-au vindecat de COVID-19 au ales să doneze sânge pentru a-i ajuta pe bolnavii de la Terapie Intensivă.

”Încă trei curajoși au donat plasmă pentru cei aflați în stare gravă. Au venit cu zâmbetul în privire, dar extrem de determinați să ajute! Bravo lor!”

Iar unii dintre cei care au donat și-au manifestat dorința de a repeta gestul și după două săptămâni.

”O să revin peste 2 săptămâni cu aceeași dăruire” spune Florentin Găman, unul dintre buzoienii care după ce s-au vindecat de COVID-19 au ales să sară în sprijinul celor care luptă pentru viață pe un pat de spital.

Până acum, 9 buzoieni care s-au vindecat de COVID-19 au donat plasmă iar vestea bună venită de la conducerea Centrului de Transfuzii sanguine este că în ultima vreme tot mai mulți și-au manifestat dorința și au fost programați să doneze sânge din care să fie recoltată plasma hiperimună. Toată săptămâna sunt programări făcute la Centrul de Transfuzii.

Cei care nu vor avea suficienți anticorpi pentru ca plasma să ajungă să trateze bolnavii aflați în stare gravă, vor dona totuși, iar produsul va ajunge la celelalte categorii de bolnavi care au nevoie de transfuzii sanguine.

Citește și: http://sansanews.ro/tratament-cu-plasma-pentru-bolnavii-covid-19-spitalul-judetean-a-facut-deja-prima-transfuzie-omului-de-afaceri-ionel-turturica-este-insa-mare-criza-de-donatori/