Actualitate

Buzăul, prea puțin atractiv pentru turiști în prima jumătate a anului. Diferența față de Brașov e uriașă!

Capitala României continuă să atragă cei mai mulți turiști. Este ceea ce relevă datele Institutului Național de Statistică, potrivit căruia în București a ajuns, în primele 6 luni ale anului, cei mai mulți turiști: peste 1,5 milioane. În Bucureștiul este urmat de Brașov, Cluj, Prahova și Constanța, care au, atras, împreună, circa 2,7 milioane de turiști. Din cele 4 județe care se află în top 5 se detașează Brașovul, care a atras peste 1,2 milioane de vizitatori în scop turistic în perioada 1 ianuarie – 30 iunie.

Peste 930 de mii de turiști străini ne-au vizitat țara în aceeași perioadă, arată statisticile. Cei mai mulți vizitatori din străinătate au venit din Germania – circa 94 de mii, țară urmată de Italia, Israel, SUA și Ungaria.

Județul Buzău nu s-a dovedit atractiv pentru turiști în prima jumătate a anului. INS notează un număr de 39.075 de sosiri la unitățile de cazare de pe raza județului și un număr de 70.284 de înnoptări. Dintre acestea, 4253 au fost ale unor turiști din străinătate.