Actualitate Agricultura acum

Buzăul, printre cele mai multe înscrieri din țară în Programul Tomata. O treime dintre solicitanți, tineri sub 40 de ani

Tinerii fermieri au prins gustul Programului Tomata 2023. Până la 1 aprilie, toți cei interesați să obțină bani de la stat pentru a cultiva tomate au putut depune cererile de înscriere. Iar o centralizare a Ministerului Agriculturii arată că anul acesta numărul cererilor depuse în Programul Tomata a crescut cu 20% comparativ cu 2022.

Cele mai multe cereri, peste 7000, au venit din Olt, pe poziția a doua fiind Galațiul, cu peste 5700 de solicitanți. Urmează Dolj, Giurgiu, iar pe locul 5 la nivel național Buzăul, cu un număr de 889 de cereri depuse.

Potrivit Ministerului Agriculturii, aproape o treime din totalul solicitanților sunt tineri.

”Din datele operative prelucrate de MADR, în prezent, s-au înscris 7.154 tineri până în 40 de ani, care reprezintă circa 32% din totalul producătorilor înscriși, lucru pozitiv, având în vedere implicarea tinerei generații în dezvoltarea propriilor afaceri din agricultură. Dintre județele performante în privința tinerilor, menționăm județul Galați cu 2.262 producători de până în 40 de ani, județul Olt cu 2.219 și județul Dolj cu 523 producători”, arată Ministerul Agriculturii într-un comunicat.

În Buzău, din 889 de solicitanți, 297 sunt tineri. Numărul beneficiarilor este mai mare decât cel de anul trecut. Mai multe detalii despre banii atrași de fermierii din Buzău prin programele derulate de Ministerul Agriculturii puteți citi aici.