Actualitate

Buzăul, printre primele județe în care vin bani pentru proiectele de gaze. Suma record pe care o va primi o comună din județ

Buzăul se numără printre primele opt județe din țară în care vor ajunge bani pentru sisteme de distribuție a gazelor, prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”. La Ministerul Dezvoltării sunt în analiză documentațiile transmise de primării din toate județele, dar pentru început au fost anunțate doar 8, printre care Buzău. Una dintre localitățile care primesc bani pentru gaze este comuna Scutelnici, anunță liberalii buzoieni, potrivit cărora suma alocată este una record.

”Investiție istorică, de 19.500.000 lei, pentru comuna Scutelnici, acolo unde se va extinde rețeaua de gaze naturale, parte a unui amplu program liberal “Anghel Saligny”, al cărui scop este modernizarea satelor românești. Mândru și bucuros că județul nostru este printre primii beneficiari ai acestei inițiative importante, ce cuprinde, în prezent, înființarea sau extinderea rețelelor de gaze naturale în 10 localități buzoiene. În total, peste 198 milioane lei vor fi alocate în județul Buzău, până în 2028”, a anunțat, pe Facebook, președintele PNL Buzău, deputatul Gabriel Avrămescu.

La rândul său, senatorul Vlad Mircea Pufu spune despre investiția ce urmează să fie realizată la Scutelnici că reprezintă un exemplu despre modul în care se dezvoltă comunitățile ce au o conducere liberală.

”Încă un exemplu de administrație liberală de succes! Primarul PNL al comunei Scutelnici, Constantin Rusen, a reușit să atragă o investiție record pentru localitatea pe care o administrează. (…) Prin ”Anghel Saligny”, el însuși program liberal, s-au alocat 65,5 miliarde de lei pentru modernizarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare, gaze naturale, drumuri și poduri”, spune senatorul buzoian.

În prezent, potrivit Ministerului Dezvoltării, 70% dintre localitățile din România nu sunt racordate la rețeaua de distribuție a gazelor naturale.

Autorul știrilor

Claudia Toader

2 Comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Don Primarele de Lipia/Merei auzi ce fac alți cu bani nerambursabili? Alde matale cu câți bani in ești în UAT te poți mândri, că la ani ai mai vrea un mandat. Rusine