Alertă Coronavirus Buzău

BUZĂUL SE APROPIE DE 1000 DE BOLNAVI COVID-19. Câți buzoieni au fost confirmați cu coronavirus în ultimele 24 de ore

Buzăul se apropie de 1000 de cazuri de infecție cu coronavirus. Luni, 20 iulie, autoritățile au raportat 25 de noi cazuri de COVID-19, ceea ce face ca Buzăul să aibă un total de 992 de bolnavi, de la debutul pandemiei.

 6 dintre pacienții confirmați luni  au fost diagnosticați cu COVID-19 după ce  s-au testat în laboratoare private, ceilalți sunt fie persoane care au ajuns la spital cu simptome de boală, fie contacți ai unor cazuri confirmate.

 Sunt pacienți cu vârste între 2 și 81 de ani, inclusiv familii întregi, cu toții fiind internați în Spitalul Municipal din Rm.Sărat.

Între timp, situația de la nivelul județușui Buzău devine critică. Toate paturile din secțiile amanajate în Spitalul Județean pentru bolnavii de COVID-19 sunt ocupate în acest momnent. Nici un loc nu mai e liber nici la Pneumoftiziologie și nici în secția de Boli Infecțioase.                                                            

În ceea ce privește locurile disponibile în secția de Terapie Intensivă, aici mai e liber un singur loc, celelalte 3 paturi fiind ocupate de bolnavi în stare gravă.