Actualitate

Buzăul, sub cod portocaliu până mâine. Apelul unui primar din județ: ”Evitați călătoriile în zone greu accesibile, supuse pericolului de viitură”

Județul Buzău, alături de alte județe ale țării, se află, la această oră, sub o avertizare cod portocaliu de instabilitate accentuată. Până sâmbătă dimineață la ora 6.00 se pot înregistra căderi însemnate de precipitații și vijelii.

”În sudul şi sud-estul Transilvaniei şi local în Muntenia vor fi averse torenţiale, descărcări electrice şi vijelii, iar în intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 30…40 l/mp şi izolat peste 50…60 l/mp”, avertizează ANM.

În contextul avertizării, primarul din Nehoiu, Ionuț Milea, avertizează populația să trateze cu maximă seriozitate avertizările meteorologice.

”Fac apel la înțelegerea dvs. în ceea ce privește tratarea cu seriozitate a acestei avertizări, recomandându-vă să evitați, atât cât este posibil, călătoriile în zone greu accesibile, izolate, supuse pericolului de viitură pe apele curgătoare sau izvoare versanți. De asemenea, asigurați-vă bunurile și animalele pe care le dețineți în zona apelor curgătoare și văilor expuse viiturilor! Nu parcați și nu staționați mașinile în aceste zone! Asigurați-vă membrii familiei, mai ales pe cei în situații speciale: copii, bolnavi, bătrâni singuri! Anunțați urgent autoritățile în cazul în care aveți cunoștință de persoane aflate în pericol în timpul unor fenomene naturale extreme!”, a scris, pe Facebook, primarul din Nehoiu.