Actualitate

Buzăul va avea centru de permanență! Care sunt concluziile după dezbaterea de azi, organizată de Colegiul Medicilor din România

Întâlnirea dintre medicii de familie, autorități și președintele Colegiului Medicilor din România, prof. univ. dr. Daniel Coriu, a dat roade, iar primul centru de permanență din municipiul Buzău devine un proiect tot mai aproape de realizare. În urma discuțiilor purtate astăzi au fost stabilite, în mod clar, etapele viitoare astfel încât în primele luni ale anului următor centrul de permanență din municipiu să aibă un sediu amenajat corespunzător și dotat cu aparatura necesară. De altfel, acești pași au fost stabiliți ca urmare a cerințelor formulate de medicii de familie, prezenți la discuții, astfel încât aceștia să aibă cele mai bune condiții pentru a putea accepta oferta de a veni să asigure serviciile medicale într-un centru de permanență.

Primul centru de permanență din municipiul Buzău va funcționa la LSM, în clădirea în care a fost amenajat, în perioada pandemiei, centrul de vaccinare anti-Covid. Este prima certitudine în drumul spre realizarea acestui obiectiv. Spațiul este pus la dispoziție de Primăria Buzău, care în urma întâlnirii de luni, cu președintele Colegiului Medicilor din România, prof. univ. dr. Daniel Coriu, a anunțat că va asigura și finanțarea necesară pentru amenajarea și dotarea centrului.

Cu alte cuvinte, este pentru prima dată când un astfel de proiect are șanse reale de a deveni realitate în municipiul Buzău, ideea fiind lansată în spațiul public în urmă cu patru luni de senatorul PNL Vlad Pufu.    

Odată îndeplinite toate condițiile desfășurării activității medicale, medicii de familie au început să privească cu deschidere acest proiect.

Un alt aspect lămurit în urma întâlnirii de astăzi a fost cel cu privire la plata medicilor de familie ce ar urma să desfășoare activitate în acest centru, iar răspunsul a venit de la directorul Casei Județene de Asigurări de Sănătate.

La rândul său, prof. univ. dr. Daniel Coriu, președintele  Colegiului Medicilor din România s-a arătat încrezător menționând că odată parcurse etapele stabilite astăzi, cu siguranță se vor găsi și medici de familie dornici să lucreze în centrul de permanență.

O posibilitate pe care unii medici de familie deja o iau în calcul.