Actualitate

BUZOIAN, ARESTAT DUPĂ CE A ÎNCĂLCAT UN ORDIN DE PROTECȚIE CERUT DE SORA LUI. De la începutul anului, Poliția a emis zeci de ordine de protecție, inclusiv pe numele unor femei

Un  bărbat de 61 de ani din Pătârlagele a fost arestat preventiv după ce a încălcat un ordin de protecție emis de instanță, prin care îi era interzis să se apropie de locuința surorii sale.

Bărbatul a ajuns în atenția oamenilor legii după ce chiar sora lui, de 59 de ani,  l-a reclamat. Cei doi locuiesc în aceeași curte, însă în clădiri diferite, iar atunci când bărbatul consuma alcool își teroriza sora, o jignea și o înjura. Pentru a pune capăt terorii, femeia a cerut ajutorul Poliției, care a emis ordin de protecție provizoriu pentru 5 zile. Ulterior, pe 26 mai, Judecătoria Pătârlagele a emis ordin de protecție pe 6 luni, care prevede ca individul să nu să se apropie de sora lui, timp de jumătate de an, fiind obligat, totodată, să păstreze o distanță minimă de 20 m inclusiv față de locuința ei.

Zilele trecute, individul a uitat și de ordin de protecție și de tot și a dat buzna, din nou, în casa surorii sale, pe care a luat-o la înjurături.

” Polițiștii au fost sesizați de către o femeie de 59 de ani, cu privire la faptul că fratele său, a încălcat prevederile ordinului de protecție, deplasându-se la locuința acesteia fără a avea un motiv întemeiat, sub influența băuturilor alcoolice și adresându-i injurii. În urma probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pe bărbat pentru o perioadă de 24 ore, pe bază de ordonanță, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încălcare de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecție a oricăreia dintre măsurile prevăzute și dispuse prin ordinul de protecție. Ulterior, instanța a emis pe numele bărbatului mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile”, a declarat Ane Mari Vrapciu de la IPJ Buzău.

În primele 3 luni ale anului,  Poliția Buzău a emis 59 de ordine de protecție provizorii, 32 dintre ele fiind transformate, ulterior, de instanță în ordine de protecție valabile timp de 6 luni.

În 2 cazuri, ordinele de protecție au fost emise pe numele unor femei iar în 5 dintre cazuri, victime, și implicit cei care au cerut protecție, sunt bărbați.

Cele mai multe ordine de protecție sunt însă solicitate de femei, care ajung să fie terorizate de foști sau actuali concubini ori soți.