Actualitate

10 CANDIDAȚI PE UN POST! Unde este această concurență

Sunt tineri, nu au avut niciun loc de muncă, dar vor să muncească. Este cazul a zece absolvenți de facultate care în această perioadă au aplicat pentru unul dintre posturile vacante la Stațiunea de Cercetare pentru Viticultură și Vinificație Pietroasa. Concurența i-a luat prin surprindere chiar și pe reprezentanții unității de cercetare care acum trebuie să gândească și o probă de departajare.

Ultima lună a fost una a schimbărilor pentru Stațiunea de Cercetare pentru Viticultură și Vinificație Pietroasa. Mulți dintre vechii angajați au ieșit la pensie astfel că posturile au fost scoase la concurs. Apelul de angajare s-a adresat atât persoanelor cu studii medii cât și celor cu studii superioare.

”În ultima luna am avut mulți colegi care au ieșit la pensie așa că am scos mai multe locuri de muncă la concurs. Am avut două posturi cu tractorist și două pentru muncitor necalificat, deci toate cu studii medii. Acestea au fost ocupate. Am mai avut și un post de chimist și unul de  inginer de laborator în vinificație care încă nu au fost ocupate”, a spus Sorina Stanimir, referent resurse umane.

Dacă la prima strigare au fost ocupate posturile cu studii medii, cele cu studii superioare au strâns, ulterior, un număr record de doritori. Reprezentanții unității de cercetare spun că au primit zece solicitări din partea tinerilor care au văzut prea târziu anunțul de angajare postat pe site-ul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă dar care doresc să ocupe postul de inginer în cercetare.

”Nu ne așteptam la o asemenea concurență pentru că, în perioada în care am avut concursul activ nu am strâns așa multe solicitări, însă, probabil, pentru că am decis să anunțăm postul nu doar prin Monitorul Oficial, ci și prin Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă a făcut ca oferta noastră să fie mai vizibilă”, spun reprezentanții Stațiunii de Cercetare Pietroasa.

Cu toții sunt din Buzău, absolvenți ai studiilor superioare, care nu au avut niciun loc de muncă. CV-urile depuse urmează să fie analizate , iar Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti, de care aparține și Stațiunea de Cercetare Pietroasa, trebuie să decidă o nouă dată pentru concurs.

Alegerea va fi făcută în urma unei probe scrise dar și a unei probe practice. Viitorul inginer în cercetare va avea de luat decizii importante pentru unitatea de la Buzău așa că , deși este la primul loc de muncă, trebuie să aibă cunoștințe bogate în chimie și în tehnologia vinului.

Valentin Tuchilă râmâne șef de fermă

Unul dintre veteranii Stațiunii de Cercetare este Valentin Tuchilă, cel care practică meseria de oenolog de 40 de ani. Într-un interviu acordat în exclusivitate sansanews.ro , Valentin Tuchilă a povestit, în septembrie 2020, despre începuturile în carieră și anunța că în scurt timp va împlini vârsta pensionării.

Deși, la acel moment, și-ar fi dorit să lase loc tinerilor să ocupe funcția pe care o are la Pietroasa, Valentin Tuchilă a fost reangajat pentru că nu au fost candidați pentru acest post.