Actualitate

BUZOIANUL DIN POȘTĂ, CARE NU A FOST DE “COMITET” ȘI A PLIMBAT COVIDUL PRIN ORAȘ, CONTROL JUDICIAR

Buzoianul din cartierul Poștă, cunoscut sub numele Comitet, cel care ar fi adus noul coronavirus în cartier după o vizită la rudele sale în Ialomița, a fost plasat sub control judiciar. La fel și socrul său, un bărbat de 51 de ani din județul Ialomița.

Cei doi bărbați au intrat în vizorul polițiștilor imediat după confirmarea focarului de coronavirus din cartierul Poștă, focar care a dus la carantinarea acestei zone pentru 2 săptămâni. Polițiștii au încheiat verificările și au înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău referatul cu propunerea de punere în mișcare a acțiunii penale și de luare a măsurii preventive a controlului judiciar față de buzoianul de 41 de ani și socrul său. Cei doi sunt acuzați de săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. În cele din urmă, procurorul de caz a dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile față de cele două persoane.

Potrivit unor surse, buzoianul de 41 de ani și socrul său din Ialomița sunt cercetați după ce de Paști s-au vizitat reciproc, deși astfel de vizite erau interzise în acea perioadă în care era în vigoare starea de urgență. Cei doi însă ar fi completat declarații pe propria răspundere pe care au bifat necesitatea asigurării cu alimente și alte bunuri de strictă necesitate. Astfel, familiile celor doi au intrat în contact, ceea ce a făcut posibil ca buzoienii să contracteze virusul de la persoanele din Ialomița care proveneau dintr-o zonă cu multe cazuri de COVID-19.  Membrii familiei din cartierul Poștă s-au îmbolnăvit pe rând iar virusul a fost transmis și altor persoane care au intrat în contact cu aceștia.

În cele din urmă, focarul din cartierul Poștă a ajuns să numere 51 de cazuri.