Actualitate

CATEDRALA ARHIEPISCOPALĂ ȘI-A SĂRBĂTORIT HRAMUL, ÎN VREMURI DE PANDEMIE! Cum au asistat la slujbă credincioșii, cum au fost echipați preoții

Eveniment deosebit pentru credincioșii din Buzău și preoții care slujesc la Catedrala Arhiepiscopală din centrul orașului. Cel mai reprezentativ locaș de cult din municipiu și-a sărbătorit hramul. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, în pridvorul locașului.

Din imaginile postate pe site-ul Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, se poate observa că numeroși enoriași au participat la slujba prilejuită de sărbătorirea hramului Catedralei Arhiepiscopale, în ziua Înălțării.

În curtea bisericii au fost amplasate scaune pentru fiecare credincios, la o distanță de circa 2 metri, în față, în spate și în lateral, distanța necesară pentru evitarea răspândirii coronavirusului.

Unii dintre credincioșii au avut fețele acoperite cu măști în timp ce înaltele fețe bisericești care au oficiat slujba nu au purtat aceste gen de echipament de protecție.

sursa foto: arhiepiscopiabzvn.ro