Actualitate SPORT

Buzoianul Gabriel Burtănete, de neînvins. A strălucit weekend-ul acesta la Cupa Mondială la Gimnastică Artistică

Tânărul gimnast buzoian Gabriel Burtănete a bifat o nouă performanță de excepție în cadrul unei competiții internaționale. Gabriel a demonstrat că la proba sa preferată, sărituri, este de neînvins.

În weekend-ul care tocmai s-a încheiat, Gabriel Burtănete a avut un parcurs excelent în cadrul Cupei Mondiale Challenge la Gimnastică Artistică, Mersin, Turcia. Tânărul sportiv a trecut fără probleme de calificări, calificându-se de pe primul loc în finala la sărituri, cu media 14.675, o medie foarte mare. Iar finala a decurs perfect pentru Gabriel. Buzoianul a executat două sărituri care au obținut cel mai mare punctaj,14.750 și 14.700, media de 14.725. Pe de altă parte, tânărul sportiv s-a clasat pe locul al 7-lea la paralele- 13.900.

Modul cum s-a prezentat la această competiție i-a adus lui Gabriel Burtănete trofeul pentru cel mai bun gimnast la sărituri la Cupa Mondială Challenge de la Mersin, 2022.

În total, gimnaștii români au obținut la această competiție 7 medalii din care 4 de aur, una de argint și două de bronz.