Actualitate

Un nou apel de proiecte cu bani prin PNRR. Ce vor să facă autoritățile din Vernești cu bani europeni

Ministerul Dezvoltării a lansat astăzi cel de-al doilea apel de proiecte pentru eficientizarea energetică și consolidarea seismică a blocurilor de locuințe și a clădirilor publice. Este vorba despre o finanțare derulată prin PNRR, alocarea pentru această a doua rundă fiind de peste 985 de milioane de euro.

Primăriile care aveau deja proiectele realizate în conformitate cu Ghidul solicitantului s-au grăbit să le depună online. Asta pentru că, spre deosebire de primul apel, în cea de-a doua rundă repartizările nu se mai fac teritorial, pe județe, ci se aplică principiul ”primul venit – primul servit”.

Printre cei care s-au grăbit și au un număr de ordine cu șanse de a fi acceptat la finanțare se află și Primăria Vernești, care a depus deja două proiecte, pentru reabilitarea unui dispensar și a unei școli. Dosarele au obținut numerele de ordine 241 și 317.

”În cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) s-au depus astăzi 2 proiecte în valoare de peste 650.000 de euro care vizează consolidarea Școlii Nișcov și a Dispensarului Cândești.  Urmează ca până la finalul săptămânii să se depună alte 4 proiecte pe fonduri europene nerambursabile printre care și crearea de locuințe pentru tineri/specialiști din educație și sănătate, precum și realizarea de piste pentru biciclete pe drumurile comunale, dar și reabilitarea Căminului Cultural Vernești etc.  Să ne ajute Dumnezeu să reușim!”, a scris, pe Facebook, viceprimarul PNL al comunei Vernești, Mădălina Enache.