Actualitate SPORT

Buzoianul Gabriel Burtănete, din nou pe podium. Gimnastul a obținut o nouă medalie de aur

Sursa foto Fb/ Burtanete Gabriel

Gimnastul de aur al României, buzoianul Gabriel Burtănete, a demonstrat încă o dată că este unul dintre cei mai valoroși sportivi români. Duminică seară, la Cupa Mondială de gimnastică artistică organizată la Varna, în Bulgaria, a strălucit la proba de sărituri, proba sa favorită. Gabriel a obţinut medalia de aur, cu o medie de 14.400. Buzoianul a  fost  urmat de americanul Taylor Burkhart, cel care a avut un punctaj de 14.350 şi de britanicul Courtney Tulloch, cu 14.250.

Sursa foto Fb/ Ministerul Sportului

“Aur și bronz pentru România la Cupa Mondială Challenge de la Varna, Bulgaria. Cu o medie de 14.400, Gabriel Burtanete a cucerit aurul după s-a clasat pe primul loc în finala la sărituri. El a fost urmat de Taylor Burkhart (SUA) -14.350 și de Courtney Tulloch (Marea Britanie) -14.250. Un rezultat minunat pentru sportivul nostru! Sportivii români au mai concurat în finalele la bârnă (Ioana Stănciulescu – locul 4), paralele (Gabriel Burtanete – locul 7) şi bară (Răzvan Marc – locul 6)”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a Ministerului Sportului.

Proba de sărituri este proba preferată a sportivului buzoian. În 2019, Gabriel Burtănete e medaliat cu aur în proba de sărituri la Campionatele Mondiale de gimnastică artistică de juniori de la Gyor (Ungaria).