SPORT

Fraţii gemeni ai gimnasticii s-au făcut stelişti!

Cei mai buni tineri gimnaști români au semnat cu Steaua. Frați gemeni, buzoienii Robert și Gabriel Burtănete, care s-au clasat pe podium la Jocurile Olimpice de tineret, în 2019, se vor antrena de acum înainte alături de idolul lor: Marian Drăgulescu, legitimat și el la Steaua.

Gabriel Burtănete a fost campion mondial de junior la sărituri. Gabi și Robert au potențialul de a readuce României gloria de altă dată în gimnastică. Acest lucru îl știe foarte bine și antrenorul care i-a convins pe cei doi să semneze cu Steaua, se arată pe canalul youtube, Steaua TV.

Gabriel Burtănete e medaliat cu aur în proba de sărituri la Campionatele Mondiale de gimnastică artistică de juniori de la Gyor (Ungaria), turneu ce a avut loc anul trecut. „Noi am început gimnastica de la şase ani, aveam multă energie şi părinţii s-au gândit atunci să ne ducă la un sport. E bine că facem amândoi gimnastică pentru că e concurenţă între noi şi ne motivăm unul pe altul în sală. Proba preferată este cea de la sărituri”, a declarat Gabriel, campion modial de juniori.

Fratele său, Robert, a anunțat la rândul său că are două probe favorite şi că gimnastica i-a plăcut de la primul contact cu acest sport: „Primul sport pe care l-am făcut a fost gimnastica. Mie cel mai mult îmi plac săriturile şi paralelele”.