Social

Buzoieni capturați în trafic cu focuri de armă

A fost o urmărire lungă pe șosea, cu focuri de armă trase de polițiști, pentru oprirea unor buzoieni care circulau noaptea trecută pe Drumul European 584 între Slobozia și Brăila. Alerta a fost dată de un echipaj de poliție din Ialomița, în jurul orei 01,30, după ce duba în care se aflau 3 buzoieni a trecut pe lângă polițiști fără să oprească la semnalul regulamentar. 
Mașina înmatriculată în Marea Britanie a continuat să ruleze pe șosea. În localitatea brăileană Viziru, un alt echipaj de poliție a pornit în urmărirea dubei, cu girofarul și sirena în funcțiune. Când autospeciala Poliției s-a apropiat și a intrat în depășirea dubei, cu intenția de a-l semnaliza pe șofer să oprească, acesta a tras brus de volan în stânga pentru a lovi mașina de intervenție. În urma manevrei, duba s-a răsturnat, iar șoferul, un bărbat de 46 de ani din Buzău, a fost rănit și a ajuns la spital.
De menționat că, în timpul urmăririi, polițiștii ialomițeni, primii care au încercat să-i oprească pe buzoieni, au tras 13 focuri de armă, fără ca cineva să fie rănit, dar și fără să reușească să oprească duba.
Ancheta, în acest caz, este în plină desfășurare. Sunt audiați cei doi pasageri din dubă și urmează să fie audiat și șoferul care, potrivit unor surse judiciare, nu ar avea permis de conducere valabil în România. Polițiștii, sub îndrumarea procurorului de caz, îi cercetează pe cei implicați pentru infracţiunile de ultraj, distrugere și  vătămare corporală din culpă.