Alertă Coronavirus Buzău

BUZOIENI FĂRĂ ALTE BOLI, UCIȘI DE CORONAVIRUS. Autoritățile anunță mai puține infectări, dar multe cazuri sunt severe, cu urmări dramatice

Bilanț dramatic în criza coronavirusului. Doi buzoieni au fost răpuși de virus,  fără a avea nici o altă boală înainte de a se infecta. Oamenii erau sănătoși și nici nu aveau vârste foarte înaintate.

Trei decese sunt raportate, vineri, la Buzău, în rândul bolnavilor de COVID-19 și, din păcate, în două dintre cazuri este vorba despre persoane sănătoase înainte de a contracta virusul.

O femeie de 57 de ani din Pătârlagele, fără comorbidități cunoscute, a sfârșit în secția de Terapie Intensivă, după 5 zile de spitalizare. Deși nu avea afecțiuni și nu avea o vârstă foarte înaintată, starea femeii s-a agravat rapid iar medicii nu au putut să o mai salveze.

În aceeași situație a fost și un buzoian de 69 de ani, care a murit la ATI, după ce fusese diagnosticat cu COVID la finele lunii aprilie. Omul era sănătos înainte de a lua coronavirusul.  

Un alt bărbat de 62 de ani din Buzău a fost răpus de SARS-COV-2, dar el avea unele afecțiuni medicale, care coroborate cu virusul, i-au grăbit moartea.

În ultimele 24 de ore, Buzăul înregistrează 17 noi infectări la persoane cu vârste cuprinse între 26 și 80 de ani.

Bilanțul de la debutul crizei sanitare arată că în acest județ s-au infectat până acum 12.326 de persoane, și din păcate, 390 dintre ele au decedat.