Actualitate

Buzoienii cer schimbarea regulamentului privind închirierea bicicletelor municipale. Ce îi nemulțumește

Noile biciclete aduse de municipalitate au stârnit valuri de nemulțumire, după lipsa de bun simț a unora dintre buzoieni care lasă bicicletele la voia întâmplării. Nu doar că sunt abandonate cu săptămânile prin cartierele Buzăului, ci multe au fost văzute la mare distanță de municipiu, deși regulamentul prevede că bicicletele închiriate nu pot fi lăsate în afara orașului. De exemplu, bicicleta de mai jos a fost fotografiată lângă o casă din Viperești.

Cum tot mai multe biciclete sunt lăsate de utilizatori în diverse colțuri ale orașului, și nu numai, un buzoian a postat pe platforma unde primarul poate răspunde la reclamațiile cetățenilor că s-a gândit la o altă abordare asupra aplicației prin care acestea sunt închiriate. Noutatea ar fi ca aplicația să prevadă o opțiune prin care bicicletele să nu poată fi lăsate la o distanță mai mare de câțiva metri de stațiile speciale.

„Dl primar, de ce nu solicitati să modifice din aplicatie la Biciclete sa poti sa le lasi doar in apropierea Statiilor de Biciclete pe o raza de 5-10m? Sa nu mai fie aruncate prin tot orasul aiurea, am văzut lăsate si in Crang, in padure. Asa ar fi mai civilizat”, a transmis buzoianul pe platforma Buzău City Report.

La propunerea buzoianului, primarul municipiului a răspuns că din 2024 vor apărea schimbări majore în ceea ce privește utilizarea bicicletelor municipale. Regulamentul va fi modificat în câteva luni, anunță primarul Constantin Toma.

„ Vom avea cu siguranta un nou regulament aprobat de Consiliul Local Municipal, in prima parte a anului viitor. Va multumesc !”, a transmis primarul Constantin Toma

În urmă cu câteva zile, buzoienii au postat pe grupurile de Facebook o fotografie cu o bicicletă surprinsă la Vulcanii Noroioși.

Autorul știrilor

Ioana Carpen

3 Comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • ..nenea ăsta, edil șef, a întrebat bizonienii fraieri dacă vor bițicle comunitare?…’program de tocat bani’!…

  • Un lucru făcut dupa ureche ,continua tot prost. Asta sa fie cel mai important proiect din Buzău. Don Primarele uitate la primari din Cluj și Oradea cum au rezolvat problema, că și ideea tot de la ei este

  • Am eu o propunere și mai buna: sa le strângă și să și le ducă la el, la Țintești, sa nu ne mai incurcam și de prostiile alea și de toți copiii tâmpiți care le folosesc. Cine a avut nevoie de bicicleta până în 2023 și-a cumpărat deja iar copiilor non-tampiti le-a cumpărat părinții până acum.