Actualitate

Buzoienii, încă reticenți când vine vorba să plece la tratament în stațiune. Câți pensionari au solicitat bilete, anul acesta

Numărul de bilete acordate pensionarilor din Buzău pentru a beneficia de tratament într-o stațiune din țară se dovedeste a fi insuficient, însă, lupta pentru un loc în stațiune nu mai este la fel de aprigă ca în alți ani. Ceea ce demonstrează, spun reprezentanții Casei de Pensii, că buzoienii sunt în continuare sceptici când vine vorba să plece de acasă, din cauza noului coronavirus.

Anul acesta, județului Buzău i-au fost alocate aproape 2 500 de bilete de tratament în diverse stațiuni din județ și din țară. Până acum au fost 3 250 de persoane care au depus cerere cu speranța că vor prinde un loc unde să se relaxeze și să beneficieze de diverse proceduri medicale pentru tratarea afecțiunilor pe care le au.

“Pentru anul 2021, Casei Județene de Pensii Buzău i-au fost repartizate de către Casa Națională de Pensii un număr de 2 481 de locuri. Până la momentul de față au fost finalizată seria numărul 8, serie care urmează să aibă ca zi de prezentare în stațiune data de 11 iulie, în această serie având ca aprobări un număr de 162 de persoane. Urmează seria 9 cu 166 de persoane, serie a cărei dată de începere este 27 iulie”, a declarat pentru șansanews.ro, Ionuț Constantin, purtător de cuvânt Casa de Pensii Buzău.

Cu toate că numărul cererilor este mai mare decât cel al locurilor disponibile, reprezentanții Casei de Pensii Buzău spun că buzoienii se dovedesc în continuare temători din cauza pandemiei de coronavirus. Cel mai bine se vede acest lucru comparând cifrele de anul acesta cu cele din anii trecuți.

“Dacă este să comparăm, numărul de solicitări este mai mic față de cel din anii trecuți, când a fost în jur de 3 520 până la data de față. Deocamdată nu s-a ajuns la gradul de solicitare pe care îl aveam în anul 2019, anul dinaintea pandemiei, deci lumea este încă rezervată în privința solicitării unui bilet de tratament.”

Pensionarii buzoieni vor pleca la tratament în stațiuni renumite din țară, precum Felix, Căciulata, însă mulți dintre ei vor rămâne în județul Buzău și vor merge la Sărata Monteoru.