Actualitate

Buzoienii vor scăpa de gropile și denivelările de pe drumul spre litoral. Trei constructori se bat pentru contractul de reabilitare a DN2C

Sursa foto stiridebuzau.ro

Drumul tranzitat de cei mai mulți dintre buzoienii care vor să ajungă la mare, respectiv cel care trece prin Pogoanele, Amara, până la Slobozia, va fi reabilitat. Șoseaua care leagă Buzăul de Slobozia, plină de gropi pe multe sectoare și destul de îngustă pentru a putea permite un trafic în siguranță, va fi modernizată conform unui proiect aprobat recent de Guvern. DN2 C Costești-Slobozia va fi reabilitat pe o distanță de 48 km, pe raza județelor Buzău și Ialomița.

Deja s-a încheiat etapa depunerii ofertelor. Trei constructori sunt interesați de acest contract.  Potrivit economedia.ro, CNAIR a primit trei oferte de la constructori din România și Austria. Ofertele au fost depuse de Strabag-Austria (ofertant unic), Drupo Grup (România) și Bedamiro (România), anunță jurnaliștii economedia.ro. În această perioadă sunt evaluate ofertele, procedura urmând să se încheie cel mai probabil în aprilie.

Contractul de modernizare a DN 2 C are o durată de 18 luni (2 proiectare și 16 execuție). Lungimea șoselei pe care se vor face lucrări va fi de 48 km. Șoseaua va fi asfaltată, partea carosabilă urmând să aibă două sensuri cu lățimea de 3,5 m fiecare.  Potrivit proiectului, valoarea totală a investiției este de peste 400 milioane lei.  Finanțarea lucrărilor va fi asigurată din fonduri de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor.

“Conform expertizelor tehnice efectuate, s-au constatat degradări ale drumului cum ar fi: deformații permanente manifestate sub formă de denivelări, tasări şi gropi care au afectat planeitatea suprafeței de rulare. Pe întreg ansamblul drumului, starea tehnică este necorespunzătoare având în vedere valorile de trafic înregistrate, traficul desfășurându-se în condiții improprii de siguranță şi confort. Au fost aprobați următorii indicatori tehnico-economici: lungime traseu: 47,575 km, lățime platformă: 9,00 m din care parte carosabilă 2×3,50m, reparații pasaj: 1 buc”, arată Ministerul Transporturilor.

Din momentul reabilitării DN2C, șoferii vor circula în condiții mult mai sigure, iar traficul va putea fi fluidizat.