Actualitate

Cabral se implică și dă o mână de ajutor familiilor din Siriu cărora le-au ars casele

De săptămâna aceasta, cei 16 oameni din satul Muscelușa, comuna Siriu, ale căror case au ars în întregime în urmă cu exact o săptămână, vor locui în modulele trimise la Buzău de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Este însă o soluție provizorie, iar oamenii rămași pe drumuri după ce agoniseala de-o viață s-a făcut scrum au nevoie de locuințe noi.

Au nevoie însă și de haine, dar și de obiecte de igienă personală. Comunitatea le-a sărit în ajutor, dar nevoile sunt mari și multe. Tocmai de aceea, Asociația pentru Dezvoltare Comunitară Nehoiu a creat un cont, în care se pot aduna donații pentru familiile ale căror case au ars.

Anunțul umanitar prin care oamenii sunt rugați să doneze, cât de puțin, pentru cei 16 buzoieni, a ajuns și la îndrăgita vedetă de televiziune Cabral. Buzoian din naștere și crescut în județul Buzău, Cabral nu a rămas indiferent și a distribuit anunțul pe pagina sa de pe Facebook. În doar câteva ore de când a postat anunțul, s-au adunat zeci de distribuiri și sute de reacții și comentarii.

”Munca de o viața a 6 familii din satul Muscelusa, comuna Siriu, Jud Buzău, a fost mistuită de flăcări sub ochii plini de disperare și durere ai proprietarilor. Un copil de 15 ani, 7 femei și 8 bărbați au rămas fără acoperiș deasupra capului chiar înainte de iarnă… Munca lor agonisită de-a lungul timpului a fost distrusă într-o singură clipă, și acum tot ce pot face e să se roage și să spere la ajutorul comunității.

Au nevoie de tot ce înseamnă lucruri de igienă personală, îmbrăcăminte, încălțări de iarnă, materiale de construcții, consumabile și hrană. Picătură cu picătură se face un ocean de speranță.

Se poate dona aici: RO56RZBR0000060001838214

Titular cont: Asociația pentru Dezvoltare Comunitara Nehoiu

Banca: Raiffeisen Bank

Sau: RO48BTRLRONCRT0555223301

Titular cont: Popa Alexandra Ana Maria

Pentru orice alte detalii, vă stau la dispoziție 0766240486 sau la adresa de e-mail : mirceaalexandra10@yahoo.com”