Actualitate

Cad, din nou, bolovani pe DN10, la Siriu! Șoferii, sfătuiți să circule cu prudență

Probleme pe DN 10, la Siriu, din cauza căderilor de pietre pe carosabil. Ploile din ultima vreme au făcut ca bolovanii de pe versant să se desprindă și să înceapă să cadă din nou pe șosea. Un astfel de fenomen a fost înregistrat astăzi la km 87, imediat după Viaductul Stânca Teherău, pe o porțiune unde traficul se desfășoară alternativ, pe un sens. Este vorba despre un tronson prevăzut cu semafoare tocmai din cauza riscului crescut de prăbușire a bolovanilor de pe versantul extrem de fisurat.

Drumarii au intervenit rapid astăzi și au curățat șoseaua. Riscul de prăbușire a bolovanilor persistă, așa că șoferii sunt sfătuiți să circule cu maximă prudență și să evite staționările în zonă.

” Din cauza ploilor din ultima vreme, pe DN 10, la km. 87 au căzut bolovani și pietre pe partea carosabilă. Drumarii din cadrul SDN Buzău, aparținând de DRDP Buzău, au acționat și au eliberat carosabilul. Pentru a se evita accidentele, participanții la trafic sunt rugați să circule cu prudență, să respecte culoarea semafoarelor din zonă și pe cât se poate să evite opririle și staționările”, transmite Direcția Regională de Drumuri și Poduri Buzău.

Căderile de pietre se înregistrează imediat după Viaductul Teherău, acolo unde se află un versant format din stânci foarte abrupt și, în același timp, foarte fisurat. Încă din vară, atunci când o comisie formată din ordinul prefectului de Buzău a mers la Siriu, s-a constatat riscul crescut de căderi de pietre. Motiv pentru care s-a luat decizia închiderii sensul de mers către Brașov și desfășurarea traficului alternativ pe un sens, semaforizat.

Etichete