Actualitate

Calvarul șoferilor de pe Valea Slănicului a reînceput. Semafoarele au fost amplasate din nou la Mărăcineni ( Video)

Doar o lună. Atât au circulat în condiții normale, fără să stea la cozi interminabile, șoferii din Mărăcineni și celelalte comune de pe Valea Slănicului care fac naveta în municipiul Buzău. Coșmarul a reînceput.

La începutul lui octombrie, semafoarele amplasate la podul de la Mangă au fost ridicate iar traficul a revenit la normal după 7 luni în care s-a circulat doar pe un sens. Bucuria șoferilor nu a durat decât o lună. Acum, semafoarele au reapărut, spre nemulțumirea cetățenilor. Oamenii sunt indignați, nu mai au răbdare să stea la coadă și nu înțeleg de ce nu au fost rezolvate toate problemele de la început.

Motivul pentru care s-au pus din nou semafoarele la Mărăcineni este unul clar, spun autoritățile locale. Mai este nevoie de intervenții la rosturile de dilatare. Primarul Constantin Dumitru dă asigurări șoferilor că lucrărilor nu vor dura mai mult de o săptămână.

„Se lucrează, s-a montat semaforul pentru 6 zile, se revine la traficul normal după. Se taie rosturile de dilatare. În cazul în care se dilată și se contractă, trebuie să aiba rosturile de dilatare”.

Pe lângă traficul semaforizat, șoferii care tranzitează comuna Mărăcineni se confruntă și cu alte probleme. Trebuie să facă slalom sau să circule cu viteza melcului pentru că mai multe tronsoane din drumul spre municipiul Buzău sunt neasfaltate.

Care este explicația? Potrivit primarului din Mărăcineni, asfaltul a dispărut de pe șosea, în acele zone, pentru a putea fi făcute anumite teste.

„S-au prelevat niște casete de asfalt în mai multe zone, nu s-a stricat drumul. Reprezentanții firmei care verifică dacă sunt probleme legate de infiltrații au venit să ia niște probe, voiau să vadă dacă are scurgeri canalizarea, dar nu are. S-au făcut niște sondaje să vadă dacă sunt probleme cu canalizarea, cu infiltrarea de apă în asfalt. O să repare oricum de unde au luat casetele și urmează să mai facă încă două”, spune primarul Constantin Dumitru.