Actualitate Șansa de Berca

CAMION ÎNCĂRCAT CU LEMNE, CONFISCAT DE JANDARMI. Șoferul nu deținea documente pentru marfa transportată

S-a răcit vremea, au apărut și transporturile ilegale de lemne de foc. Jandarmii și polițiștii depistează periodic buzoieni care transportă cu camioanele sau cu alte vehicule lemne de foc destinate comercializării, fără a deține documente pentru marfă sau transportând mai multe lemne decât cantitatea trecută în aviz. Numai în ultimele săptămâni, jandarmii au depistat 5 astfel de transporturi ilegale.

Cel mai recent caz a fost înregistrat luni, 16 noiembrie. Un echipaj de jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montan Berca a observat un ansamblu de vehicule (cap tractor și remorcă) care a executat două transporturi de material lemnos iar în aplicația IWOODTRACKING figura cu un singur aviz de însoțire emis. În camion se afla o cantitate de 43,36 mc lemne.

Cum existau neconcordanțe între documente și cantitatea de lemne transportată, jandarmii au întocmit actele de sesizare privind săvârșirea infracțiunii de transport material lemnos fără a avea documente de proveniență. Totodată, jandarmii au confiscat camionul, dar și marfa. În total, în ultimele săptămâni, jandarmii au aplicat amenzi în valoare de 2500 lei și au confiscat 5,5 mc de lemne.

Jandarmii buzoieni atrag atenția că în perioada imediat următoare vor intensifica acțiunile de acest gen, în tot județul.