Actualitate

Campanie de colectare a deșeurilor electrice, electronice și electrocasnice! RER le va colecta gratuit, chiar din fața locuinței. Iată programul campaniei

Aveți aparate electrice, electronice și electrocasnice sau obiecte de mobilier pe care nu le mai folosiți? RER SUD vine în întâmpinarea dumneavoastră cu o campanie de colectare a acestor deșeuri pe care le ridică, în mod gratuit, chiar din fața casei sau a blocului în care locuiți.

Campania, derulată în colaborare cu Primăria Buzău, Green Weee și Ecotic, va începe pe 18 octombrie și va dura aproape o lună de zile, zilele de colectare fiind anunțate în baza unui program bine stabilit.

Practic, tot ceea ce trebuie să faceți este să sunați la numărul 0374 885 690, de luni până vineri în intervalul orar 7:00-14:00 , pentru a anunța firma de salubrizare că doriți să vă fie ridicate deșeurile, iar operatorul de la call center face o programare. În urma programării colectării, deșeurile vor trebui scoase în fața porții casei/blocului până în ora 9:00, în ziua de colectare aferentă fiecărei zone.

Colectarea se va realiza în funcție de zonă, conform planificării anunțate, prima zi fiind 23 octombrie.

Pentru a încuraja inițiativa de reciclare a deșeurilor de echipamente electrice, fiecare persoană care va preda deșeuri electrice și electronice de minim 15kg cumulate va primi un premiu instant, o umbrelă (în limita stocului disponibil).

Concomitent cu acțiunea de colectare adresată cetățenilor, pe raza municipiului Buzău, RER SUD asigură și colectarea deșeurilor electrice și electronice de la școli, persoane juridice și instituții publice. Procedura de predare este aceeași, comenzile se vor face la numărul 0374 885 690 iar preluarea acestora se va realiza în cursul săptămânii.

La finalul acestei campanii, vor fi create trei puncte permanente de colectare.