Actualitate

Campioni la educația rutieră. Cine va reprezenta Buzăul la competiția națională „arbitrată” de polițiști

Cunosc foarte bine regulile de circulație și se descurcă perfect cu bicicleta, printre obstacole. Ei sunt campionii concursului județean de ”Educație rutieră, educație pentru viață”, organizat zilele trecute de Inspectoratul Județean de Poliție Buzău.

Este vorba despre elevii Şcolii Gimnaziale Lunca Priporului care după acest rezultat  urmează să reprezinte judeţul Buzău în etapa naţională a competiţiei ”arbitrate” de polițiști.

”În ziua de 11 iunie a.c., la Şcoala Gimnazială „Sf. Apostol Andrei” Buzău, s-a desfăşurat etapa judeţeană a concursului naţional cu tematică rutieră „Educaţia rutieră, educaţie pentru viaţă”.  Echipele participante au avut de parcurs contracronometru o probă de îndemânare într-un poligon special amenajat şi o probă parc-şcoală, precum şi o probă de cunoaştere a regulilor de circulaţie”, informează IPJ Buzău.

Evenimentul are scopul de a preveni accidentele de circulație în care pot fi implicați copiii, mai ales atunci când aceștia se deplasează cu bicicleta pe drumurile publice.