Actualitate SĂNĂTATE

Ultimul anunț despre noul spital municipal de la Buzău

Primarul municipiului Buzău a făcut, zilele trecute, un nou anunț referitor la demersurile care se fac pentru proiectul unui nou spital, unul municipal, în Buzău. Prima etapă constă în preluarea secției de la Buzău a Spitalului CFR Galați, unde există în jur de 80 de paturi. Acest pas este un început întrucât construirea unui nou spital presupune alocarea, de către Ministerul Sănătății, a unui număr de paturi, cifre care sunt raportate la numărul de locuitori.

Pentru că preluarea Spitalului CFR de către Consiliul Județean pentru ca, mai apoi, obiectivul să fie transferat la Primărie, se amână, deși fusese anunțată că va avea loc în urmă cu mai bine de o săptămână, primarul Constantin Toma a explicat, într-o intervenție la Focus TV, de unde vine întârzierea.

”Se așteaptă o OUG , ideea cu transferul acestor unități ale spitalelor CFR la autorități a plecat de la Buzău după ce noi am adoptat o hotărâre de CLM prin care am solicitat secția CFR Galați de la Buzău. ..Sunt în acest comitet interministerial, ca repreznetant al Asociației Municipiilor din România,  pentru predarea acestor spitale CFR către UAT-uri din România, m-am dus special ca să nu se întâmple ceva rău. Cât privește cauza întârzierii, probabil, acum, e greva. Așteptăm să se stabilizeze un pic situația și să se întâmple.”

În ceea ce privește noul spital municipal, obiectiv urmărit de municipalitate, primarul Constantin Toma a declarat, la aceeași emisiune, că în prima jumătate a anului viitor se va ști cum va arăta acest proiect.

”Noi lucrăm la noul spital municipal, sper să avem, în septembrie, planul urbanistic zonal aprobat, să trecem la studiul de fezabilitate și, apoi, la proiectare tehnică, să găsim finanțare și apoi urmează execuția. Am fost și la domnul ministru Rafila, mi-a recomandat să preluam spitalul CFR să avem o alocare de paturi. Acesta e primul pas. Între timp, o să și dotăm acest spital, să mai aducem oameni, să avem o variantă la Spitalul Județean. ..În prima parte a anului viitor, în primele 6 luni, vom avea toate aceste informații referitoare la cum va arăta, cât ne va costa și cum vom finanța acest obiectiv. Atunci vom fi în stare să spunem cum va arăta! ”