Actualitate SĂNĂTATE

Când va fi gata noua Unitate de Primiri Urgențe. Un nou termen avansat de autorități

Lucrările pentru construirea și dotarea unei noi Unități de Primire Urgențe a Spitalului Județean Buzău, cea mai mare investiție făcută în ultimii ani în sănătatea buzoiană, sunt în linie dreaptă. Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a venit cu precizări privind stadiul proiectului și momentul finalizării.

Ordinul de începere a lucrărilor de realizare a unei noi unități de primiri urgențe a fost dat încă din anul 2022. Lucrările au început rapid, însă, pe parcurs au apărut diverse probleme, astfel că nu s-a putut respecta termenul de finalizare. Cel mai recent termen avansat de autoritățile buzoiene a fost decembrie 2023, dar nici acesta nu a fost respectat. Motivele au fost legate, spune președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, de procedurile de achiziție a aparaturii medicale, obiectelor de mobilier și altor dotări necesare noii unități.

“Din motive absolut obiective s-a prelungit termenul, dar UPU o să fie gata în curând să primească pacienții. Din cauza achiziționării de  materiale medicale și birotică, procedura s-a prelungit pentru că trebuie respectate niște termene.”

Lucrările la noua clădire de la Spitalul Județean, în care își vor desfășura activitatea medicii de la Urgențe, sunt gata. Au fost achiziționate și dotările medicale, în cea mai mare parte a lor, astfel că se va trece la următoarea etapă, și anume obținerea tuturor avizelor pentru ca, în primăvară, să poată fi inaugurată noua secție, spune Petre Emanoil Neagu.

“Nu mai târziu de iulie va fi gata, dar eu zic mai degrabă în luna mai sau iunie. Clădirea e gata, mai trebuie să sosească niște paturi. Vom începe procedurile pentru a obține toate autorizațiile, avizele ISU.”

Noua Unitate de Primiri Urgențe va avea o suprafață de 1.135 de metri pătrați. Valoarea totală a investiției depășește 25 milioane lei.