Actualitate

CANDIDAT LA PARLAMENTARE, INFECTAT CU NOUL CORONAVIRUS! Ce simptome are și cum se tratează

Vicepreședintele Comisie de Sănătate din Camera Deputaților, deputatul Emanuel Ungureanu, a fost confirmat cu COVID-19. Anunțul a fost făcut chiar de acesta, pe pagina de Facebook, unde a vorbit despre cum s-a infectat și despre simptomele pe care le are.

Emanuel Ungureanu a povestit celor care îl urmăresc pe pagina de socializare că are o formă medie de boală și că este în proces de vindecare.

”Am Covid-19 dar mă tratez și mă simt bine! Aveți grijă de voi, purtați mască, dezinfectați-vă mâinile, respectați regulile! Dacă totuși respectați toate aceste reguli și vă infectați, așa cum am făcut eu, aveți încredere în medici!”, este mesajul deputatului USR.

Deputatul Ungureanu s-a tratat acasă, iar simptomele au fost dureri de cap, dureri musculare și febră ușoară. Acesta spune că s-a protejat purtând mască de protecție și păstrând distanța fizică dar totuși a contractat virusul, fără să știe sursa exactă.

”Trec şi eu prin Covid, aşa cum se întâmplă cu milioane de oameni. Am avut o formă medie, sunt în zona de vindecare acum. M-am infectat, cel mai probabil, în perioada de precampanie, când eram la Buzău, am purtat mască, am fost atent, dar totuşi se întâmplă, de asta vă rog să aveţi grijă de voi. Nu trebuie să aveţi niciun dubiu, Covid există, e un virus care se manifestă pentru unii mai puternic, la alţii mai uşor. Eu am avut o formă medie, am făcut temperatură 37.5-38.5 care se resimte mult mai puternic. Nu mai ştiam cum e sa fii bolnav, nu mai răcisem demult. Am avut dureri puternice musculare, puţină tuse. M-am tratat cu paracetamol, cu vitamine, cu zinc, la indicaţia medicului de familie, am vorbit şi cu alti medici la telefon. Am făcut o mică evaluare medicală. De azi sunt în izolare. (..) Au fost seri mai complicate, durerile musculare sunt destul de puternice, îţi dă o stare de confuzie, e diferit faţă de gripa de sezon”, spune, în mesajul video, Ungureanu.

Emanuel Ungureanu va ieși din izolare pe 20 noiembrie.