Actualitate

UPDATE: Primul deces COVID-19 în rândul angajaților Spitalului Județean

UPDATE: Într-un mesaj postat pe pagina de Facebook , colectivul Spitalului Județean Buzău își exprimă profunda durere pentru pierderea colegului din secția Neurologie răpus de infecția cu SARS-CoV-2.

”Regretăm nespus dispariția fulgerătoare a colegului nostru, GABORA LAURENȚIU GABRIEL, în vârstă de 43 de ani. Corpul medical a depus toate eforturile pentru a-l salva, însă, din păcate, Gabriel a pierdut lupta cu viaţa.

A lucrat ca maseur pe secţia Neurologie din anul 2013. Un om sufletist, un coleg respectuos care îşi îndeplinea cu responsabilitate sarcinile de serviciu.

Este o perioadă extrem de grea, un moment în care cuvintele sunt de prisos.

Sincere condoleanțe familiei îndurerate !

Dumnezeu să-l odihnească în pace !”,

ȘTIREA INIȚIALĂ: Spitalul Județean, cea mai mare unitate spitalicească din Buzău, se confruntă cu primul deces în rândul angajaților care s-au infectat la locul de muncă. Un tânăr care lucra ca maseur în Secția Neurologie, declarată focar recent, ca urmare a numărului mare de îmbolnăviri în rândul personalului, și-a pierdut viața. Gabriel Gabora a fost infectat cu noul coronavirus, în urmă cu mai bine de două săptămâni. A ajuns, de la început, pe un pat de ATI, pentru că boala a făcut ravagii. Afectarea sa pulmonară era de 90 %, iar medicii au fost rezervați în privința recuperării. A rămas intubat pe patul de Terapie Intensivă până ieri când a fost declarat decesul.

Este primul deces înregistrat în rândul personalului sanitar care îngrijește pacienți COVID-19 în județul Buzău, iar vestea a marcat profund starea de spirit a cadrelor medicale. Mesajele de condoleanțe curg pe rețelele de socializare, iar pentru salariații spitalului vestea a adus cu sine temeri apăsătoare.

În Secția Neurologie a Spitalului Județean este activ un focar de coronavirus. Săptămâna trecută, 26 de persoane din secție erau confirmate cu infecție cu noul coronavirus.

Mica Publicitate