Actualitate

Caniculă și vijelii puternice. Buzăul, sub COD PORTOCALIU

Buzăul intră joi la ora 13.00 sub incidența unui cod portocaliu de vijelii puternice și grindină. Asta nu înseamnă că scăpăm de caniculă. Valul de căldură sufocantă va persista până pe 1 august, conform meteorologilor.

ANM a actualizat joi avertizările meteo de vreme rea.

Conform celor mai recente informații, începând de joi de la ora 13.00 și până la ora 23.00, se vor înregistra vijelii puternice și grindină în județele Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Prahova și în zona de munte a județelor Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Sibiu, Brașov, Covasna și Harghita. Peste tot în aceste zone  vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată. Vor fi vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 70…80 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină. Local vor fi averse torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp.

Pe de altă parte, va continua să fie caniculă.

Buzăul este sub o avertizare cod galben de arșiță.  

Conform ANM, până pe 1 august, în județul Buzău, dar și în alte zone ale țării, valul de căldură va persista, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime la scara întregii țări se vor situa, în general, între 34 și 39 de grade, iar noaptea, local, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade.