Actualitate

“Caracatițe” la Buzău. Prima zi în care roţile maşinilor vor fi blocate

Primăvara vine cu ”caracatițe” pentru roţi! Primăria Buzău anunță că, începând de luna aceasta, şoferii care parchează pe locurile de reşedinţă care nu le aparțin sau nu achită taxele de parcare pentru locurile marcate se vor alege cu roţile blocate. Într-un comunicat al Urbis Serv SRL Buzău, se arată că:

„Se va implementa activitatea de blocare a autovehiculelor/vehiculelor care ocupa parcările cu tarifare progresivă/fixă fără a avea achitata taxa de parcare, a autovehiculelor/vehiculelor care ocupă parcările de reședință fără a deține abonament valabil pentru locul respectiv, a autovehiculelor/vehiculelor care ocupă locurile hașurate din parcările cu plată în dreptul căilor de acces în imobile, a autovehiculelor/vehiculelor care ocupă locurile rezervate și semnalizate din parcările cu tarifare progresivă/fixă (pentru instituții, pentru societăți comerciale, pentru persoane cu dizabilități etc), cu un program de desfășurare al activității de 24 de ore din 24, 7 zile din 7”.


În ceea ce privește parcările publice cu plata cu tarifare, taxa se poate achita în intervalul orar 7.00-16.30.


„În parcările publice cu plată cu tarifare fixă sau progresivă intervalul orar în care utilizatorii achită taxa de parcare este între orele 07:00 – 16:30, cu excepția zilelor de sâmbătă, duminică și a sărbătorilor legale, când parcarea este gratuitaă”.

De asemenea, abonamentele riveranilor privind plata parcărilor intră în folosință după ora 16.30 și sunt valabile până dimineața la ora 7.00.

Plata pentru parcare se poate face atât la parcometre, cât și prin SMS și aplicația UPPARK.

„Utilizatorii pot achita tariful de parcare prin următoarele modalități descrise pe panourile din parcările cu tarifare progresivă/fixă: la parcometre (acolo unde acestea sunt instalate), prin sms la numărul 7442 și cu ajutorul aplicației mobile UPPARK (disponibilă la nivel național pentru telefoane Android si iOS)”.