Actualitate

Primii refugiați, cazați de Primăria Buzău la Liceul cu Program Sportiv

Au lăsat în urmă părinții și frații, și-au luat copii și au fugit din calea bombelor. Cu durere în suflet, în vuietul sirenelor care anunța invazia inamicului rus, două familii de ucraineni și-au părăsit casele și țara în încercarea disperată de a se salva.

Au îndurat frigul și foamea, dar gândul că, la finalul acestui drum lung, ar putea găsi liniștea le-a dat putere. Și au izbutit. Acum sunt într-un loc cald și sigur. Sunt primii refugiați din Ucraina care au fost cazați de Primăria Buzău la Liceul cu Program Sportiv.

Sunt două familii, patru adulți și doi copii minori. Vin din Odessa, unul dintre cele mai fierbinți locuri din Ucraina, acolo unde s-au dus lupte grele între ruși și militarii ucraineni. Sunt speriați dar recunoscători pentru fiecare gest primit din partea românilor, încă de la intrarea în România și până la Buzău.

La Liceul cu Program Sportiv au fost primiți cu brațele deschise și au fost cazați în camerele pregătite încă de ieri de conducerea unității de învățământ la cererea primarului Constantin Toma. Sunt camere decente, călduroase, cu baie proprie și tot ce au nevoie pentru a putea petrece noaptea în liniște.

Cătălin Cighir, director Liceul cu Program Sportiv

Cele două familii au venit până la Buzău cu mașinile personale și spun că sunt doar în trecere pentru că destinația lor este Spania.