Actualitate

Caravana Poliției, pe străzile Buzăului. Care este motivul mobilizării de forțe

Sunt mereu în prima linie, fie că este weekend sau zi de sărbătoare. Astăzi, de ziua lor sunt, din nou, în acțiune. Este vorba despre polițiștii buzoieni care vor sărbători Ziua Poliției Române prin muncă, însă, de această dată, printr-o activitate inedită menită să-i bucure, în special, pe cei mici.

Echipați și ”înarmați” cu foarte multă bună dispoziție, polițiștii buzoieni vor porni într-o caravană pe străzile municipiului. Mai multe autospeciale vor pleca de pe strada Chiristigii având ca destinație Parcul Crâng, acolo se vor întâlni cu micuții dornici să afle ce înseamnă meseria de polițist.

”Sâmbătă, 25 martie, Inspectoratul de Poliție Județean Buzău va marca Ziua Poliției Române prin organizarea evenimentului tradițional dedicat publicului larg. O caravană de autospeciale se va deplasa în Parcul Crâng din municipiul Buzău (începând cu ora 11.15). Polițiștii din diverse domenii de acțiune vor fi pregătiți să răspundă tuturor curiozităților micilor buzoieni legate de tehnica din dotare și de activitățile polițienești”, informează IPJ Buzău.

Astăzi se împlinesc 201 de ani de la înființarea Poliției Române. Prima recunoaștere oficială a instituției datează din vremea domnitorului Grigore Dimitrie Ghica, având la acea vreme misiunea asigurării ordinii publice.

Alegerea datei de 25 martie pentru a celebra această instituție este legată de simbolul creștin al Bunei Vestiri aflat pe primul steag al Marii Agii, simbol care a fost preluat și pe actualul drapel al Poliției Române.