Actualitate

CARAVANA POLIȚIEI, PE STRĂZILE MUNICIPIULUI BUZĂU! Destinația, două școli. Care a fost motivul mobilizării de forțe

Zi de sărbătoare pentru Poliția Română așa că, de ziua lor, polițiștii buzoieni au vrut să facă, la rândul lor, o bucurie altor buzoieni născuți în aceeași zi. Cei mai norocoși dintre buzoienii care își sărbătoresc ziua de naștere pe 25 martie, adică în aceeași zi cu Ziua Poliției Române, au fost 9 elevi care astăzi și-au primit darurile chiar de la oamenii legii.

Surpriza pusă la cale de oamenii legii a fost una de proporții, iar la final bucuria sărbătoriților a fost pe măsură. Echipați și ”înarmați” cu foarte multă bună dispoziție, polițiștii buzoieni au pornit într-o caravană pe străzile municipiului. Șapte autospeciale au plecat de pe strada Chiristigii și au avut ca destinație Școala Generală numărul 15 și Liceul Teoretic Pogoanele, acolo unde învață cei nouă copii născuți de Ziua Poliției.

Fără să știe ce surpriză îi așteaptă, micuții au fost scoși de la ore, rând pe rând, și felicitați de polițiștii buzoieni care nu au ezitat să-i tragă de limbă pe micuții sărbătoriți dacă și-ar dori să îmbrace, la rândul lor, uniforma de polițist.

”Ne-am născut de Buna Vestire, la fel ca cei 9 elevi, 6 de la Școala Gimnazială “George Emil Palade Buzău” și 3 de la Liceul Teoretic Pogoanele. Am mers să-i urăm, să le oferim un cadou din partea Inspectoratului de Poliție Județean Buzău și să le transmitem mesajul conducerii instituției, scris caligrafic pe o carte adresată celor mici și intitulată sugestiv…”Minunea”, se arată în comunicatul trimis de reprezentanții IPJ Buzău.

Astăzi se împlinesc 199 de ani de la înființarea Poliției Române. Prima recunoaștere oficială a instituției datează din vremea domnitorului Grigore Dimitrie Ghica, având la acea vreme misiunea asigurării ordinii publice.

Alegerea datei de 25 martie pentru a celebra această instituție este legată de simbolul creștin al Bunei Vestiri aflat pe primul steag al Marii Agii, simbol care a fost preluat și pe actualul drapel al Poliției Române.

Autorul știrilor

Marilena Dinu

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • La mulți ani Poliția română, felicitări inițiatorilor acestei acțiuni, foarte frumos mesajul doamnei/domnișoarei ofițer care a comunicat cu minorul; așa se consolidează legăturile și se structurează încrederea în oamenii/instituțiile care protejează cetățenii. Mult succes în activități polițiștilor – am încredere și mă simt în siguranță cu voi!