Actualitate

(UPDATE) Care este starea victimelor din explozia de la Potoceni. Unii dintre răniți, în stare foarte gravă, la Terapie Intensivă

UPDATE: Din cauza stării grave în care se află, medicii au decis transferul a două dintre victimele exploziei de la Potoceni. Este vorba despre tânărul de 26 de ani și bărbatul de 51 de ani, instalatorul care lucra la centrala din casa în care s-a produs deflagrația.

”La nivelul S.J.U. Buzău s-a luat decizia ca două dintre cele patru victime ale exploziei să fie transferate la alte unități medicale din țară. Tânărul în vârstă de 26 de ani va fi transferat la Spitalul Jud. de Urgenta Timișoara. Transportul pacientului va fi efectuat cu elicopterul si se fac demersuri pentru cealaltă victimă, în vârstă de 51 de ani, să fie transferată la o alta unitate medicală, cel mai probabil la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală”, transmit reprezentanții SJU Buzău.

Celelalte victime ale deflagrației, soția tânărului de 26 de ani și un bărbat de 70 de ani, rudă cu cei doi sunt în stare mai bună, dar rămân internați.

Tânărul de 26 de ani și soția sa sunt asistenți medicali la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Buzău.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Starea victimelor exploziei care s-a produs marți noapte la Potoceni este foarte gravă. Din cei patru răniți, trei sunt la Terapie Intensivă, doi având arsuri pe 70 la sută din suprafața corpului.

Un tânăr de 26 de ani a suferit arsuri de gradul II-III, la nivelul feței, gâtului, trunchiului, mâinilor și se află internat în secția A.T.I.-Arși. Un alt bărbat în vârstă de 51 de ani, care a suferit arsuri de gradul II-III la picioare, mâini torace și față este internat, de asemenea, în secția A.T.I.-Arsi. Cei doi au arsuri pe aproximativ 70% din suprafața corpului.

O a treia victimă a deflagrației, un bărbat de 70 de ani, a suferit un politraumatism minor în urma exploziei, arsuri de gradul II la genunchi bilateral si se afla internat în secția Chirurgie plastică.

Cea de-a patra victimă, o femeie în vârstă de 43 de ani, a suferit policontuzii prin explozie, multiple plăgi faciale, torace posterior cu corp străin, respectiv sticlă. Femeia a rămas internată in secția A.T.I.-Chirurgie Plastică, potrivit reprezentanților SJU Buzău.

O explozie puternică s-a produs marți noapte în satul buzoian Potoceni. În timp ce un instalator încerca să racordeze centrala la gaze, în casa unor  soți care abia se mutaseră în noua locuință, totul a sărit în aer. Patru oameni au fost grav răniți,  iar trei dintre ei sunt acum la Terapie Intensivă. Deflagrația s-a produs după ora 22.00.  Cei doi soți de 26 și 43 de ani care abia se mutaseră în casa nouă chemaseră un instalator să facă racordul la gaze. Ceva s-a întâmplat iar în timpul lucrării pe care o efectua instalatorul secondat de proprietarul casei, un tânăr de 26 de ani, s-a produs o deflagrație puternică pe fondul acumulării de gaze.  Explozia a fost atât de puternică încât  zgomotul s-a auzit în împrejurimi, pe o distanță considerabilă. De asemenea, ferestrele caselor din apropiere s-au mișcat ca la cutremur. De altfel, în urma exploziei, ușa locuinței a fost pur și simplu aruncată la mai mulți metri distanță.  Când au ajuns la fața locului, pompierii au găsit patru  victime.

Despre explozia puternică de la Potoceni citiți mai multe AICI