Actualitate Șansa de Nehoiu Social

Ce vor să mai facă autoritățile și firmele pentru a găsi muncitori dispuși să facă treabă. Inițiativă, în premieră

Inițiativă inedită a reprezentanților Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă Buzău care vor să vină în sprijinul buzoienilor fără un loc de muncă din zona de munte a județului.  Crearea unei curse pentru navetiști este în planul autorităților iar provocarea a fost lansată deja către o firmă importantă din Buzău, care are nevoie de forță de muncă și nu prea reușește să o găsească.

Este vorba despre o societate producătoare de carne de pui din Buzău, care are peste 150 de locuri de muncă neocupate încă, în pofida tuturor încercărilor de a atrage personal, inclusiv organizarea unei burse.

Directorul AJOFM Buzău, Ionel Tociu, a declarat pentru șansanews.ro că a propus firmei respective crearea unei linii pentru navetiști din zona de munte a Buzăului, acolo unde nu sunt locuri de muncă și, mai mult, urmează o concediere colectivă la fabrica de mobilă, în urma căreia își vor pierde slujbele peste 200 de oameni.  Astfel, se încearcă atragerea oamenilor care vor să muncească la Buzău.

 „Noi încercăm, împreună cu un angajator din județul Buzău, să creăm o linie de navetă pentru cei care doresc să facă naveta în municipiul Buzău, la un mare angajator din  municipiu, care are nevoie de forță de muncă. Ei ar fi dispuși să facă această linie de navetă, pentru a putea să venim în ajutorul acestor oameni, să îi preluăm din Nehoiu, Siriu, Gura Teghii, Pătârlagele și să-i aducem către Buzău. Momentan este doar un proiect în discuție”, a declarat directorul AJOFM Buzău, Ionel Tociu.

Situația locurilor de muncă în zona de munte a județului Buzău este critică. Puține job-uri sunt disponibile în această zonă. Mulți dintre cei care vor să-și găsească de lucru merg în județele vecine, la Brașov ori în Covasna, distanța dintre zona Nehoiu și municipiul Buzău, unde e concentrată oferta de locuri de muncă, fiind foarte mare.

Practic, pentru a veni în orașul Buzău de la Nehoiu și apoi pentru a ajunge acasă,  o persoană petrece pe drum circa 3-4 ore.