Actualitate

Care sunt categoriile de români ce vor primi și în acest an sprijin guvernamental. Sumele nu sunt de neglijat!

Ministrul liberal al Investițiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a anunțat că și în acest an Guvernul va continua programele de sprijinire a categoriilor vulnerabile. De la sprijin pentru nevoie imediate la ajutoare pentru achiziția de rechizite și îmbrăcăminte pentru elevii din medii defavorizate, ajutoare alimentare sau pentru plata facturilor la energie, sunt mai multe categorii de persoane ce vor primi ajutor.

Mai mult, din acest an vor fi și programe noi, cum este de pildă cazul celui prin care mamele cu nou-născuți, provenite din medii dezavantajate, vor primi tichet social de 2.000 lei. Printr-un alt program nou, se vor finanța cursuri de reconversie profesională și vor fi subvenționate locurile de muncă destinate tinerilor șomeri din mediul rural.

”La nivelul Guvernul României nu scăpăm din vedere nevoile imediate ale românilor, și ne concentrăm pe acțiuni prin care să facem ziua de azi mai bună pentru cei vulnerabili.

Anul acesta, vor fi români care vor putea primi până la 𝟏𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐧𝐞𝐯𝐨𝐢𝐥𝐞 𝐢𝐦𝐞𝐝𝐢𝐚𝐭𝐞, pe baza diferitelor forme de sprijin care se vor acorda.

Printre măsurile pe care le implementăm în 2023 se numără:

Se vor oferi 1.400 de lei pentru a sprijini plata facturilor la energie;

Se vor acorda șase noi tranșe de 250 de lei pentru achiziția de alimente și mese calde, de care vor beneficia 2,4 milioane de persoane;

Preșcolarii și elevii din medii defavorizate vor primi vouchere în noul an școlar pentru rechizite și îmbrăcăminte;

Peste 1,18 milioane de români vor primi un nou pachet de 24 kg, cu ajutoare alimentare;

Vor fi acordate vouchere pentru reziliență socială pentru repararea locuințelor și pentru achiziția de electrocasnice;

Persoanele cu dizabilități vor primi vouchere pentru a‑și procura echipamente asistive care să le îmbunătățească viața și să le dea, totodată, șansa la o activitate remunerată;

Mamele și copiii nou-născuți din categoriile cele mai defavorizate vor primi sprijin în valoare de 2.000 lei pentru trusouri, în primele 3 luni de la nașterea copiilor, prin tichete sociale pe suport electronic”, arată într-o postare pe Facebook ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene de la PNL, Marcel Boloș.