POLITICĂ Social

Carmen Ichim şi-a făcut bilanţul de prefect şi priveşte spre politică VIDEO

În aşteptarea ca actualul Guvern să anunţe oficial schimbarea sa din funcţie, aşa cum a anunţat recent însuşi premierul PNL, Ludovic Orban, prefectul Carmen Ichim, a organizat o ultimă acţiune de imagine convocând jurnaliştii la o conferinţă de presă de bilanţ a activităţii. Ocazie cu care Carmen Ichim a admis că se gândeşte să reintre în politică, dar că nu va demisiona din postul cel mai înalt de la Casa Albă, dar nici nu va asista pasiv la o demitere care ar putea avea caracter politic.
Prefectul în funcţie a mai dat de înțeles c-ar avea ambiţii politice fără, însă, a o spune explicit, doar că, deocamdată, dacă va părăsi postul, până după sărbători va lua o pauză alături de familie. În acelaşi context, Ichim a mai zis că a avut o comunicare instituţională cu subprefectul Leonard Dimian, care chiar i-ar fi spus că s-a interesat luni la Ministerul Afacerilor Interne şi că el va fi cel ce va deveni prefectul de Buzău. Deocamdată, a mai afirmat Ichim, se va întoarce pe postul de şef al Gărzii de Mediu Buzău.

Pe de altă parte, Leonard Dimian a declarat presei că nu ar fi avut o discuţie cu Ichim pe tema funcţiei de prefect, dar nu a ascuns faptul că aspiră la acest post şi se află în aşteptarea unei decizii guvernamentale în acest sens.
“Nu mi-am dat demisia şi nici nu mi-o voi da. Am spus că îmi dau demisia doar când voi constata că nu pot găsi o soluţie la o problemă; eu plec, îmi dau demisia şi aştept să vină o altă persoană care să poată rezolva acea problemă. Este singura posibilitate să-mi dau demisia. Alta nu există!”, a declarat Ichim.

Aşadar, ultimele evoluţii de la Casa Albă arată că şefa Instituţiei Prefectului se aşteaptă să fie schimbată, dar nu demisionează. Se va întoarce la Garda de Mediu şi va reveni în lumea politică după sărbătorile de iarnă, iar în locul ei va veni actualul subprefect Leonard Dimian, susţinut de A.L.D.E., partid care a şi recunoscut că-l susţine pentru postul de prefect şi al cărui sediu a admis că l-a vizitat în scopul rezolvării unei probleme juridice personale. Pe de altă parte este de remarcat faptul că în sala unde s-a ţinut conferinţa de presă a fost, printre alţii, şi preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu, preşedintele executiv al organizaţiei judeţene a P.S.D.