Actualitate

Carne contaminată cu virusul pestei porcine, vândută în Buzău

Alertă alimentară extrem de periculoasă nu pentru oameni ci mai degrabă pentru animalele din gospodăriile acestora. Este vorba despre comercializarea unui lot de carne contaminată cu virusul pestei porcine în mai multe supermarketuri din toată țara, inclusiv în județul Buzău.

Sute de kilograme de carne de porc provenită de la porci bolnavi au ajuns pe rafturile unui mare retailer care are puncte de desfacere inclusiv în județul Buzău. În total este vorba despre 305 kilograme de carne.

”Carnea provine de la porcii tăiați la un abator din Sibiu. Este vorba despre animale crescute într-o fermă din România. În Buzău au ajuns 305 kilograme de carne”, a spus Iulian Moca, purtător de cuvânt în cadrul DSV Buzău.

Carnea a fost comercializată în totalitate, însă inspectorii DSV spun că nu a existat un pericol pentru populație ci mai degrabă pentru porcii din gospodăriile acestora, mai ales că vorbim de un retailer care are puncte de lucru în 20 de localități de pe raza județului Buzău.

”Riscul cel mai mare era pentru răspândirea virusului pestei porcine în cazul în care resturi alimentare care conțineau și carne infectată ar fi ajuns la porcii din gospodărie. Din fericire, a trecut perioada de incubație a virusului, și nu au fost identificate cazuri noi de pestă porcină”, a explicat Iulian Moca.