Actualitate

Bat la ușile Vestului. Aproape jumătate din refugiații de la Buzău au plecat

Un număr de 125 de refugiați ucraineni dintre cei ajunși marți seara la Buzău, au părăsit, noaptea trecută, județul, îmbarcați în autocare și microbuze. A fost un convoi organizat care a asigurat transportul refugiaților până la Brașov. Mijloacele de transport puse la dispoziție de autoritățile din județul Buzău i-au preluat pe cetățenii ucraineni din spațiile de cazare, din orașul Buzău și din stațiunea Sărata Monteoru. Înainte de a porni către noi destinații, cetățenii străini au primit sanvișuri și apă, pregătite de elevii de la Colegiul B.P. Hașdeu. La miezul nopții, mașinile s-au pus în mișcare, din Bariera Ploiești, fiind însoțite de echipaje ale Poliției și de reprezentanți ai Instituției Prefectului.

Anterior, organizatorii deplasării au convenit cu CFR alocarea unui vagon suplimentar la trenul pe ruta Brașov-Budapesta pentru refugiații care au plecat de la Buzău.

”Se pare că au mai multe opțiuni din Budapesta. Sunt patru trenuri directe către Polonia, foarte mulți vor să ajungă în Germania. Dacă vor mai fi solicitări, în zilele următoare, vom organiza un nou transport.”a declarat prefectul județului, Daniel Țiclea.