Alertă Coronavirus Buzău Social

CÂTE FOCARE DE CORONAVIRUS SUNT ÎN CENTRELE DGASPC Buzău. La Beceni, e cel mai grav, sunt 17 bolnavi

DPDC Buzau

Patru focare de coronavirus sunt active în centrele din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului. Cea mai gravă situație se regăsește la Complexul de servicii comunitare din Beceni, unde sunt 17 persoane, copii și angajați, confirmate cu COVID-19.

”În urma seriei de testări începută în data de 18.06 în cadrul a 4 unități au fost înregistrate câte cel puțin 3 cazuri angajati pozitivi, astfel că DSP a declarat focar, conform legislației. Dintre acestea, în cadrul unității de la Beceni, unde DSP a realizat testarea tuturor angajaților și beneficiarilor, au rezultat 7 beneficiari și 7 angajați confirmați cu coronavirus.  Dintre angajații pozitivi de la nivelul DGASPC, aceștia reprezinta personal de îngrijire și administrativ”, precizează reprezentanții DGASPC.

Așadar, cea mai gravă situație se regăsește la complexul de la Beceni unde sunt 17 bolnavi cu COVID-19 dintr-un total de 32 de angajaţi şi 24 de copii.

Trei dintre cazuri au fost confirmate joi, fiind vorba despre angajați ai unității, iar alte 14 au apărut duminică: 7 copii și 7 angajați au fost diagnosticați cu infecție cu coronavirus.

Judeţul Buzău numără, conform raportării de duminică, un total de 522 de cazuri de coronavirus de la debutul pandemiei, cu 284 de persoane vindecate şi 12 care au murit, având COVID-19, dar şi alte afecţiuni grave.