Actualitate Șansa de Berca Social

VEȘTI BUNE ȘI PENTRU ELEVII DE 10 DIN JUDEȚ. Cine îi va premia pentru performanța de la Evaluarea Națională și Bacalaureat

După ce consilierii locali au anunțat vineri că vor premia elevii din municipiul Buzău care au obținut media zece la  Evaluarea Națională, dar și pe cei care vor avea aceeași medie la Bacalaureat, și Consiliul Județean a venit cu un anunț.

”Cu siguranță, e normal să fie așa, vom premia toți copiii care au luat zece la cele două examene”, a spus Petre Emanoil Neagu, președintele CJ Buzău.

Deocamdată nu se știu sumele ce urmează să le fie acordate elevilor de zece însă, președintele Consiliului Județean a dat asigurări că această festivitate va fi organizată de către Consiliul Județean și va avea loc, cel mai probabil, după afișarea rezultatelor de la Bacalaureat.

Petre Emanoil Neagu, președinte CJ Buzău

La Evaluarea Națională, Buzăul are 15 medii de zece, iar dintre acestea 11 sunt obținute de elevi din municipiu. Restul performerilor sunt din Rm-Sărat, Berca și Valea Râmnicului. De altfel, și primarii din aceste localități urmează să-și premieze elevii.

De exemplu, primarul din Rm-Sărat, Sorin Cârjan, a anunțat că va propune un astfel de proiect chiar în următoarea ședință de Consiliu Local și, dacă propunerea va fi acceptată, cel mai probabil, luna viitoare vor putea fi acordate aceste premii.

La Berca, în schimb, astfel de premii sunt acordate de trei ani. Mai mult, aici primesc recompense financiare și elevii care au obținut chiar și o singură notă de zece la unul din cele două examene.

Ionel Dobriță, primar Berca

Cele mai multe medii de 10 au fost obținute de elevi de la Școala nr 11, 4 medii și Școala Gimnazială George Emil Palade, 2. Colegiul B.P. Hașdeu are o medie de 10 la Evaluarea Națională, la fel și Colegiul Național Al. Vlahuță Rm Sărat și Colegiul Eminescu din Buzău. O altă școală de renume din Buzău, Școala nr.1, are doi elevi cu medii de 10 la Evaluare, iar Școala Gimnazială Sf. Apostol Andrei din Buzău o medie de 10. Surpriza vine de la două unități din mediul rural, Școala Gimnazială Valea Rîmnicului și Liceul Tehnologic Berca, unități care au câte unul, respectiv 2 elevi cu medii de 10.