Actualitate

Câteva trucuri ca să nu rămâi fără bani, împărtășite de cunoscători

Zilele trecute a avut loc o primă ediție din acest an a Cafenelei liberale, reuniune din seria celor organizate de tinerii liberali pentru a se întâlni cu specialiști din varii domenii. De această dată, la întâlnire a fost invitat un expert al unei nișe de mare interes: un expert în analiză financiară care a dat sfaturi despre gestionarea eficientă a banilor.

Elena Mihai, analist financiar, auditor stagiar, expert contabil și CEO a pus accentul în primul rând pe importanța pe care o au banii în viața noastră. Dacă învățăm principiile contabilității primare și avem informațiile legate de bani clare în minte, gestionarea acestora va fi una simplă. Contabilitatea, spune Elena Mihai, este extrem de importantă, iar datele despre bani trebuie ținute cu precizia unui jurnal.

Un alt aspect important punctat în întâlnirea cu tinerii a fost diversificarea. Experta susține, făcând o paralelă, că așa cum diversificăm felurile de mâncare pentru a nu ne plictisi și pentru a avea beneficii din punct de vedere al sănătății, așa trebuie să procedăm și cu banii. Concret, metodele prin care aducem bani în casă trebuie să fie diferite, pentru a fi protejați în fața oricăror schimbări.

Sigur că trebuie să fim conștienți și de povara datoriilor, susține Elena Mihai, iar dacă banii nu sunt gestionați corect, presiunea psihică va fi una extrem de apăsatoare.