Actualitate SĂNĂTATE

CÂȚI BUZOIENI AU AJUNS LA SPITAL DUPĂ ZILELE DE PAȘTI. Și nu mâncarea în exces a fost cauza

Buzoienii au dat dovadă de moderație în alimentație, în perioada sărbătorilor pascale. O spun reprezentanții Spitalului Județean Buzău, care au făcut o analiză a prezentărilor la unitatea medicală, în aceste zile.

Conform analizei, de Paște, media prezentărilor zilnice, a fost ca într-o oricare altă zi, fără a exista o creștere a solicitărilor, așa cum  se întâmpla în anii trecuți, de sărbători.

Practic, în prima zi de Paște, la Spitalul Județean au ajuns 108 persoane, iar în a doua zi, 112. Și nu au fost probleme legate de un consum exagerat de mâncăruri grele, așa cum se întâmpla în trecut. Au predominat agresiunile pe fondul consumului de alcool și traumatismele în urma accidentelor rutiere.

”Anul acesta, în perioada sărbătorilor pascale, media prezentărilor la U.P.U a S.J.U Buzău a fost de 105 persoane. In prima zi de Paște s-au prezentat 108 pacienți, a doua zi, 112 pacienți.  Au predominat agresiunile pe fondul consumului de alcool si  traumatismele în urma accidentelor rutiere. Anul acesta, cetățenii au dat dovada de moderație în alimentație”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Buzău, Adriana Bunilă.

Mai mult ca sigur, numărul scăzut al prezentărilor la Spitalul Județean este și consecința temerii buzoienilor de a nu se infecta cu coronavirus odată ajunși într-un mediu spitalicesc.