Actualitate Agricultura acum

FRIPTURA DE MIEL, NELIPSITĂ DE PE MASA DE PAȘTE! Câte ovine au fost sacrificate în această perioadă

Prețuri mari și miei pe alese. Aceasta a fost oferta crescătorilor de ovine în perioada Sărbătorilor Pascale, iar tradiția fripturii de miel pe masa de Paște a fost respectată aproape de fiecare familie. În total, la Buzău, de exemplu, au fost sacrificate mii de ovine în toate cele șase abatoare acreditate pe teritoriul județului. Carnea a ajuns atât în marile centre comerciale dar și în carmangerii. La Buzău, un kilogram de carne de miel s-a vândut cu prețuri cuprinse între 30 și 40 de lei.

A fost un sezon bun pentru crescătorii de ovine din județul Buzău. Friptura de miel a fost nelipsită de pe mesele de Paște, așa că vânzările au atins cotele așteptate. Potrivit Direcției Sanitar Veterinare, în tot județul au fost sacrificate peste 11 .000 de animale, în toate cele șase abatoare din județ.

Mieii sacrificați prin aceste abatoare au ajuns la vânzare atât în centrele comerciale cât și în carmangeriile din piețe, iar pentru fiecare animal tăiat, crescătorii au plătit, la rândul lor, o taxă cuprinsă între 20 și 30 de lei.

Cât despre prețul unui kilogram de carne de miel, la Buzău, acesta a fost cuprins între 30 și 40 de lei. Cea mai ieftină carne de miel a putut fi cumpărată în această perioadă de la crescătorii de animale afiliați unei cooperative Agricole, în timp ce în piețe prețul unui kilogram de carne a urcat până la 40 de lei.

În general, anul acesta prețurile pentru mieii sacrificați de Paște au fost cu 20% mai mari decât cele de anul trecut.