Alertă Coronavirus Buzău Șansa de Ramnicu Sărat

CÂȚI PACIENȚI CU COVID-19 A AJUNS SĂ NUMERE SPITALUL MUNICIPAL DIN RM.SĂRAT. Cum se descurcă medicii

Spitalul Municipal din Rm.Sărat, unitate suport pentru tratarea bolnavilor COVID-19, are, marți dimineață, 43 de pacienți internați. Este vorba despre 21 de bărbați, 21 de femei și de un copil, cu toții contaminați cu coronavirus.
Reprezentanții spitalului spun că nu ar fi pacienți în stare foarte gravă, însă sunt simptomatici, majoritatea dintre ei.

În Spitalul Municipal din Rm.Sărat sunt disponibile circa 130 de paturi pentru bolnavii COVID-19, ceea ce înseamnă că nu e o problemă a locurilor în această unitate, însă e o problemă a cadrelor medicale care au grijă de acești bolnavi.

Nu de puține ori, s-a vorbit despre deficitul de medici din acest spital, însă până acum situația nu și-a găsit rezolvarea.
În Spitalul Municipal din Rm.Sărat sunt doar doi medici infecționiști: unul aflat la vârsta pensionării, altul delegat de la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean. Cea mai gravă situație este la secţia ATI, unde activează un singur medic specialist. Astfel, nu pot fi acoperite nici măcar gărzile, motiv pentru care mai mulți pacienți confirmați cu COVID-19 și care aveau și comorbidități, necesitând îngrijiri în secția ATI, au fost transferați în spitale din Capitală.

”Funcționăm la avarie. Avem un singur medic internist, care e pensionar în prelungire, un neurolog pensionar în prelungire, un ATI-ist, un cardiolog, un gastroenterolog, doi pediatri, nici un neonatolog”, declara recent, în emisiunea Focus News de la Focus TV, directorul medical al Spitalului din Rm.Sărat, Felicia Vasile.

În week-end, Spitalul Municipal Rm.Sărat a înregistrat și primul deces în rândul bolnavilor cu coronavirus. Este vorba despre un bătrân de 71 de ani, care a fost transferat de pe secția de Medicină Internă a Spitalului Județean Buzău. Bărbatul suferea de o boală incurabilă iar coronavirusul, cel mai probabil, i-a grăbit sfârșitul.

Autorul știrilor

Cristina Sterian

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • situatia aceasta este veche la sp rm sarat, nu de azi, de ieri…. mai bine invitati conducerea spitalului sa arate daca a facut vreun demers sa aduca doctori la spital in ultimul an…. sau sa explice cum multi doctori din ramnic au lasat unitatea pentru spitalul judetean. cred ca spitale ca nehoiu, rm sarat, trebuie sa treaca printr_o restructurare serioasa dupa ce trece criza si multi de la conducere sa isi faca bagajele